يك هنرمند سنگ تراش با اشاره به انتخاب مشهد به عنوان \"شهر جهاني صنايع دستي گوهر سنگ ها\" گفت: با اين انتخاب گرايش جديدي به حوزه سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي ايجاد شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی، رمضانعلي معمر در گفت وگو با خبرنگار ما اظهارداشت: انتخاب شهر مشهد به عنوان شهر سنگ‌های زینتی به عنوان یک سمبل است و این نامگذاری برای شهر مشهد و کشور افتخار است.
وی افزود: بسیاری از سنگ‌های قیمتی تا به امروز صادر می‌شد، حتی فیروزه نیشابور که سنگی با ارزش است و فراوری روی این سنگ‌ها صورت نمی‌گرفت اما این نامگذاری سبب می‌شود فرآوری بیشتری انجام گیرد.
معمر تصریح کرد: سنگ خام یک نوع ارزش دارد و فرآوری آن نیز دارای ارزش دیگری است اما فرآوری شدن سنگ‌های قیمتی و زینتی سبب می‌شود اشتغال‌زایی بیشتر شود و از همه مهمتر در جذب توریست و گردشگر نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد.
این هنرمند سنگ تراش بیان کرد: این نامگذاری سبب شده است مردم نیز نسبت به سنگ‎ها و هنرمندان این حوزه علاقه مندی بیشتری پیدا کنند.، متاسفانه در سال‌های گذشته عده زیادی از این هنر فاصله گرفته بودند حتی هنرمندان به دلیل بی توجهی به هنرشان از سنگ تراشی فاصله گرفته بودند اما امروز شاهد هستیم بسیاری از هنرمندان مجدد به این هنر گرایش پیدا کرده‌اند و تازه متوجه ارزش این هنر شده‌اند.
وی عنوان کرد: توجه مردم و زائران امام رضا (ع) نسبت به سنگ‌ها بیشتر شده و ارتباط خوبی برقرار کرده‌اند به طوری که به نظر می‌رسد حداقل یک درصد ارتقا پیدا کرده است.
معمر افزود: فروش سنگ‌ها و استقبال مردم نسبت به سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی تاثیر مناسب است به عنوان نمونه سنگ هرکاره وقتی تبدیل به یک هنر می‌شود قیمت پیدا می‌کند و ارزش این سنگ افزایش پیدا می‌کند.
این هنرمند سنگ تراش تصریح کرد: مردم بیشتر سنگ‌های فیروزه، عقیق و شرف الشمس را می‌شناسند، حتی بازخورد آنها را نمی‌دانند به همین منظور کارگروهی تشکیل داده‌ایم تا بیشتر معرفی کنیم و گشایشی شود تا مردم بیشتر نسبت به سنگ‌ها آگاهی پیدا کنند.
وی اظهار داشت: مسئولان و مردم مشهد مسئولیت بزرگی برعهده دارند بنابراین باید برنامه ریزی مناسب داشته باشند از طرفی کلاس‌های آموزشی را بیشتر کنند و هر چه بیشتر آگاهی مردم نسبت به این سنگ‌ها افزایش پیدا کند در دنیا نیز شهرت بیشتری پیدا می‌کنند.
معمر خاطرنشان کرد: حتی مردم هند برابر با جمعیت کشور ایران روی سنگ‌های قیمتی کار می‌کنند اما مشهد که ظرفیت به این خوبی دارد از آن استفاده نمی‌کند و این می‌طلبد که کارگروهی تشکیل شود و کلاس‌هایی تشکیل شود که در اقتصاد، بازار و هنر تاثیرگذار باشد.


انتهای پیام/

کد خبر 1395051641